Blog

Více o M5C - překlady - články

1.9.2021

Zaujal mě článek z časopisu Marie Claire o Masáži 5 kontinentů. Na trénink se se můžete přihlásit nyní i v České republice. 


MASÁŽ 5 KONTINENTŮ, NEJLEPŠÍ MASÁŽ POHODY NA SVĚTĚ 

Masáž 5 kontinentů, která je lídrem na francouzsky mluvícím trhu, je jedinečnou metodou, která působí na fyzickou a psychickou pohodu.

Školení v této technice za pouhé dva dny nabízí konkrétní pracovní příležitost. Olivier Honsperger, autor a mluvčí metody je lektorem, kvantovým koučem, terapeutem a podpořil již tisíce lidí v oblasti alternativní medicíny a koučování, řadou dovedností obohacuje o školení v různých stávajících masážních technikách. T toho vzešel nápad spojit nejvhodnější tahy každé techniky, spojené s jedinečným ošetřením éterickými oleji. Tak vyvinul masáž 5 kontinentů a získal metodu, která přesahuje jednoduchou masáž - Masáž z 5 kontinentů pro celkovou pohodu. 

Zpětná vazba na Masáž 5 kontinentů dokládá její blahodárné účinky na celé tělo a organismus.

1h15 min trvající kombinace různých masážních technik, silné receptury esenciálních olejů a magnetismus, restrukturalizují životní energii a eliminují toxiny. Tato jedinečná masážní metoda jde tak daleko, že stimuluje samoléčení a sebelásku. Magnetická a energetická fúze přináší pacientovi pohodu, což se odráží na terapeutovi, který rád tuto léčbu praktikuje. 

Nadšení a poptávka po masáži z 5 kontinentů jsou takové, že Olivier Honsperger založil masážní federaci, která nabízí intenzivní školení jeho metody k vytváření pracovních míst zítřka.

Přestože zvládnutí masážní techniky trvá několik měsíců nebo let, masážní trénink 5 kontinentů probíhá pouhé dva dny. Pedagogika byla vyvinuta pro intenzivní učení po dobu 16 hodin, doprovázené podporou 70 stránkového manuálu a instruktážním videem této celotělové masáže. Na závěr tréninku studenti získají diplom masážního terapeuta a jsou schopni zahájit svou činnost. Díky své rychlosti učení vytváří masážní a tréninková metoda Oliviera Honspergera pracovní příležitosti. Za pouhé 2 roky bylo v 7 zemích vyškoleno více než 2 000 praktikujících. Masážní federace 5 kontinentů nabízí již několik měsíců metodu Life Head Lift: masáž hlavy a obličeje, která kombinuje mnoho technik pro okamžitý a omlazující účinek na celé tělo. 

https://www.marieclaire.fr/adresses-incontournables/massage-des-5-continents-le-meilleur-massage-bien-etre-du-monde/?fbclid=IwAR0JjERBobr9yG2lQMetD1Do-TxYFJnRoacuInK4iLw-B1ugNMBWXYnoDm8

Bio

Zuzana Gaia Štěpánková

je certifikovanou praktičkou Masáže 5 kontinentů. 

Profilová webová stránka a další aktivity a akce: 

 https://1url.cz/9KSlm

Zuzana Gaia Štěpánková je certifikovanou praktičkou Masáže 5 kontinentů.
Zuzana má dlouholeté zkušenosti v ošetřovatelství a rehabilitaci, masérské vzdělání a praxi a v současnosti je terapeutkou lektorkou a překladatelkou.


Zuzana říká: "Každý z nás má dary, které může světu nabídnout a někdy si je ani neuvědomujeme.

Pro mě, a pro mnoho a mnoho dalších Masáž 5 kontinentů otevírá novou oblast možností, ve které můžeme začít naplno vnímat své tělo, zlepšit své fyzické zdraví a uvolnit se do pohody a užívání si života. Masáž může ovlivnit a zlepšit každý aspekt vašeho života, od zaměstnání a kariéru po vztahy a rodinu a pomáhá tomu, aby si lidé více uvědomili, že mohou provést změny, které si ve svém životě přejí. Je to úžasné a pokud změnu přijmete, věci, které žádáte k vám opravdu začnou přicházet.

Jsem ráda, že se na kurzech mohu podílet a mohu říci, že účastníci si užívají a baví se při zjišťování svých masérských dovedností. Je to docela návykové a jakmile jste to jednou zkusili budete chtít poznat víc!" 


NA TÉMATA, která vás zajímají o Expanse Therapy
Dnes 1. ČÁST - OBLAST HLAVY
 

22. 9. 2022


V první části terapie se věnujeme oblasti hlavy a používáme zde několik technik a masážní tahy, které přinášejí relaxaci a svobodu celému tělu.

Jakmile se dotkneme hlavy a krku, dosahujeme automomní nervový systém (parasympatikus), který je zodpovědný za automatické funkce těla. Jsou zde kraniální nervy a nejdůležitější z nich

Bloudivý nerv (nervus vagus)

To mě ohromilo, jakým velkým přínosem pro celé bytí a naše tělo Expanse Therapy je.

Mnozí klienti její blahodárný přínos na sobě vidí již po prvním sezení. Je to doslova zázračné!!

Tak jsem pátrala dál, co je za tím a trochu se nyní věnuji neurotransmiterům, hormonům štěstí, ach je to objevná cesta.

Zde je zajímavé povídání:

Bloudivý nerv a naše duševní zdraví

(Článek vyšel v MEDICINCLUB jaro 2019)

Bloudivý nerv významně ovlivňuje stav našeho organismu. Já se nyní pokusím vypíchnout tipy, jak správnou stimulací tohoto nervu můžeme prospět naší psychické kondici.

Co je to bloudivý nerv?

Jedná se o nejdelší nerv v našem organismu, který skutečně bloudí mnohými tkáněmi. Spojuje mozek s tělesnými orgány včetně střev, žaludku, srdce a plic.

Proč je klíčový také pro naši psychiku?

Nervus vagus hraje klíčovou roli ve funkci autonomního nervového systému zvaného parasympatikus. Ten zodpovídá za schopnost odpočinku a trávení, ovlivňuje naše dýchání, srdeční tep atd. Jsou to všechno funkce, jež mají významný vliv na naší náladu a tedy psychický stav. Zejména úzkostné stavy je možné okamžitě ovlivňovat a upravovat k normálu přes kontrolu dechu (např. dlouhá zádrž po úplném výdechu brzdí stresovou reakci a aktivuje vyplavování acetylcholinu aj. zklidňujících látek.).

Vhodnou stimulací nervu vagu posíláme tělu vzkaz, že je čas relaxovat a zbavit se stresu. Dlouhodobý stres prokazatelně narušuje funkce imunitního, endokrinního i nervového systému a výsledkem může být onemocnění nebo "jen" špatná nálada.

Existují osvědčené techniky, které když pravidelně zařadíme do našeho životního stylu, pomůžou udržovat rovnováhu a tudíž zdraví....

Více zde

Jak ještě může Masáž 5 kontinentů prospět? 

M5C pomáhá snížit váhu!

 

MASÁŽ 5 KONTINENTŮ POMÁHÁ SNÍŽIT VÁHU 

Zuzka Gaia, lektorka M5C

16.5. 2022

Břicho je centrem zdraví, síly a vitality. Nachází se v něm většina životně důležitých orgánů. 

Masáž 5 kontinentů: 

Dokáže zlepšit trávení při potížích se žaludkem.

Slouží jako prevence i řešení syndromu dráždivého tračníku a zamezuje pálení žáhy.

Uvolňuje při stresu a stažení břicha.

Zlepšuje střevní peristaltiku.

Prospívá játrům a zlepšuje cirkulaci tělních tekutin. 


Masáž BŘICHA je součástí péče M5C. 


Co při masáži v této oblasti můžete zažít?

Praktik nejprve nanese detoxikační olej, který je směsí kvalitních esenciálních a nosných olejů a tato část masáže je hlubší a pomůže tělu zbavit se toxinů. Kromě fyzického účinku na vnější i vnitřní orgány dochází k odstranění emoční zátěže, kterou si neseme třeba od dětství.

Ve druhé části masáže břicha můžete zažít velice laskavé dotyky, které vám pomohou propojit energeticky oblast břicha s oblastí srdeční, což pomůže celkovému ozdravení organismu, zrelaxování, aktivaci a stimulaci. Velkou pomocí je zde druhá směs kvalitních esencí a nosných olejů, kde najdete například Ylang ylang a arganový olej.

Masáž břicha pozitivně ovlivňuje metabolismus tuků a stimuluje činnost krevního i lymfatického oběhu. Díky tomu dochází k úbytku podkožního tuku a klienti M5C zjišťují, že i bez nějakých speciálních diet se jim upravuje metabolismus a pomůže to ke snížení hmotnosti a zbavení se tzv. velkého břicha.

M5C místo pilulek?

Co dalšího můžete zažít při Masáži 5 kontinentů?

Klienti se často svěřují, že mají stavy podobné euforii, zlepšuje se prožívání běžných životních situací v radosti a klidu. Markantní je také posílení sebevědomí a schopnosti rozhodnout se a zvolit si to, co je pro nás v daný okamžik ta nejlepší volba. Masáž 5 kontinentů a obzvlášť v oblasti břicha nám pomáhá k nalezení rovnováhy v životě, sebe přijetí, přijímání hojnosti a naladění se do své síly a senzuálnosti. M5C je darem každému, kdo se pro něj rozhodne. 

© 2023

M5C
Masáž 5 kontinentů a Expanse Therapy
 se Zuzkou Gaia
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky